BMW predstavlja svoj novi model S1000R za 2014.

BMW Motorrad je upravo predstavio verziju motocikla za 2014. godinu koji nosi naziv S1000R koja izgleda zapanjujuće dobro i koja je „obučena u lakšu odjeću“. Pogonski agregat razvija najvećih 160 konja pri 11,000 obrtaja u minuti i 112 Nm obrtnog momenta pri 9,250 o/min, što je značajno više obrtnog momenta pri manjem broju obrtaja u odnosu na prethodnu verziju.
Razvijen je i novi Race ABS kočioni sistem, tu je ASC (Automatic Stability Control) sistem stabilnosti, Dynamic suspensions sistem reguliše i podešava vješanje u više nivoa u zavisnosti od želje vozača i vremenskih uslova na putu. Postoje dva režima rada „Road“ i „Rain“dok se opciono nude i nivoi Dynamic Pro, Dynamic i Pro Mode.
Motocikl je težak 207 kg i ima potpuno aluminijski rezervoar. Stilski gledano ovo je jedan od najljepših i najatraktivnijih motocikala koji se danas nude na tržištu, a kada je riječ o BMW Motorrad odjeljnju vjerovatno je jedan od najljepših ikada. Da bi ova ekskluziva na dva točka bila potpuna proizvođač je primijenio najnoviju verziju Akrapovič izduvnog sistema.