Diesel Avio Double gorivo i u Crnoj Gori: Visoko pročišćeno i aditivirano gorivo

Press konferencija prezentacije Diesel Avio Double Filtered goriva

Dana 29.04.2021. godine u Podgorici, održana je press konferencija, kojom prilikom je predstavljen, novi proizvod na crnogorskom tržištu goriva, Diesel Avio Double Filtered premijum proizvod koji se od skora može naći na Jugopetrolovim EKO benzinskim pumpama. Riječ je o tehnologiji filtriranja avionskog goriva od sada primijenjena i na euro dizel gorivo.

Uz prisustvo većeg broja novinara i gostiju, prisutnima se prvo obratio izvršni direktor kompanije Jugopetrol AD, gospodin Vasilis Panagopoulos, o konstantnom tehnološkom unaprijeđenju kompanije, koje traje, već, više od sedam decenija, sa posebnim osvrtom na posljednje četiri godine, gdje su uložena velika sredstva na širenje poslovne mreže i projekte modernizacije i isporuka goriva tržištu Crne Gore sa strogo kontrolisanim kvalitetom.

Vasilis Panagopoulos (foto: Jugopetrol AD)
Foto: Motorsport Magazin

Direktor sektora operativnih poslova i logistike kompanije Jugopetrol AD, gospodin Veselin Gačević, govorio je o načinu duplog filtriranja goriva i uklanjanju čestica nevezane vode i prljavštine. Objasnio je da Diesel Avio Double Filtered gorivo se sipa na posebno opremljenim stanicama za točenje, koje posjeduju i specijalni filter, koji se u dodiru sa vodom, odmah pretvara u pihtijastu masu i sprečava odlazak iste u rezervoar automobila.

Veselin Gačević (foto: Jugopetrol AD)

O značaju aditiva koji se nalaze u ovom gorivu, govorio je putem video linka, gospodin Gergely Czeske, predstavnik renomiranog Totala, proizvođača dodataka gorivu. Rekao je da je riječ o visoko pročišćenom i aditiviranom gorivu, koje značajno poboljšava rad motora. To znači da značajno povećava cetanski broj između +2 I +3 jedinica, koje u kombinaciji sa odličnom zaštitom od pjenušanja, omogućava poboljšane performance motora, bolje ubrzanje i povećanu snagu motora. Smanjuju buku motora do 20% i obezbjeđuje mirniji rad. Obezbjeđuju visok nivo čistoće sistema za ubrizgavanje, što doprinosi optimalnom ubrizgavanju zahvaljujući performansama čišćenja i održavanja čistoće. Smanjuju emisiju izduvnih gasova i obezbjeđuju uštedu goriva nakon prvog punjenja rezervoara. Efikasno štite od korozije motora i sistema za gorivo, čime se produžava vijek trajanja motora i smanjuju troškovi održavanja.

Diesel Avio Double Filtered je idealno gorivo i za profesionalna i teška vozila sa dizel motorima Euro 5 i Euro 6 standardom.