PEUGEOT 208 NAJPRODAVANIJI U EVROPI

U trenutku kada brend predstavlja potpuno novi identitet i modernizovaniji i elegantniji novi logotip koji prati redizajn vozila, PEUGEOT 208 i SUV PEUGEOT 2008 nastavljaju da nižu uspjehe. U februaru je na vrhu najprodavanijih vozila u Evropi bio upravo PEUGEOT 208 sa 18.375 isporučenih primjeraka. Sledi ga PEUGEOT 2008 koji je stigao do 17.120 novih vlasnika, što je takođe najbolji evropski rezultat u SUV segmentu. Takođe, zavidan rezultat ostvario je i PEUGEOT 3008 PHEV, koji se nalazi na drugom mjestu najprodavanijih hibridnih vozila sa 2.564 prodatih jedinica i zabilježenim rastom od 120%.

Najnovija generacija Peugeota 208, apsolutno odgovara globalnoj strategiji brenda koja ide u pravcu premijum društva, odskače od konkurencije prije svega po svom oštrom i hrabrom dizajnu koji sa sobom donosi novi talas energije i mladosti. Peugeot 208 je nova komponenta vizije budućnosti Brenda: ističe mladolik izgled i donosi svu svoju energiju, spontanost koja ističe vrijednosti Peugeot Brenda: najviša očekivanja, stil i emociju. Kao jedan od glavnih volume maker-a, svoj doprinos kompletnoj gami daje već ustaljenim karakteristikama: dizajn koji odiše samopouzdanjem uparen sa inovacijama i najnovijim tehnologijama.

S obzirom na to da se način korišćenja automobila konstantno mijenja, da je tranzicija na sve efikasnije motore velika šansa, nova 208-ica od samog starta nudi tri izbora kada je riječ o motorima: električni, benzin i dizel. I po prvi put svi isto izgledaju bez obzira na vrstu pogona. Postignutom rezultatu dodatno je doprinijela i električna verzija modela, PEUGEOT e-208, koja se na listi najprodavanijih električnih automobila nalazi na četvrtom mjestu.