Zimska liga u automobilizmu se nastavlja na Lovćenu

Nakon uspješno završene prve trke Zimske lige u automobilizmu (Montenegro Winter Cup) na Žabljaku, organizatori nijesu puno čekali. Snage su usmjerene na drugu trku Kupa koja će ze 09. i 10. februara održati na kultnoj crnogorskoj stazi na Lovćenu, na dionici puta Međuvršje – Mauzolej dugoj 2,5km. Ovo će biti prvi put u istoriji automobilizma da se na Lovćenu održava takmičenje u zimskim uslovima. Nakon svega što smo vidjeli u Žabljaku, sljedećeg vikenda nas očekuje velika borba u svim kategorijama i klasama.

Nekoliko značajnih crnogorskih auto-moto klubova udružilo je snage, pa tako organizaciju ove manifestacije potpisuju AMSK Lovćen Cetinje, AMD Blažo Smiljanić Kotor i nikšićki Motorsport Magazin.

U nastavku objavljujemo zvaničnu satnicu manifestacije.

Program trke počinje već u petak 08.02. kada se od 15.00 do 18.00 časova održava tehnicki pregled vozila i verifikacija takmičara ispred hotela “Monte Rosa”. U subotu (09.02.) od 08.00 do 10.00 takođe traje prijavljivanje na istom mjestu, da bi u 11.00 sati takmičari organizovali kolonu i zaputili se ka startu. Zvanični trening počinje u podne, a brifing za sve učesnike održaće se u 19.00 sati.

U nedjelju 10.02. u podne se vrši postrojavanje takmičara i njihovih vozila u kolonu ispred hotela “Monte Rosa”, u 12.30 je zatvaranje staze, zatim u 12.45 ceremonijalno otvaranje trke, da bi start prvog takmičarskog vozila uslijedio u 13.00 časova.

Prigovori se ulazu 15 minuta nakon završetka trke, sednica žirija je odmah nakon isteka roka za prigovore, a svečano proglašenje pola sata nakon završetka sjednice.