Lifestyle

Handmade Caterpillar Look tandem bike in Montenegro

Handmade Catrerpillar Look tandem bike nalazi se u Crnoj Gori. Opremljen je kombinacijom Shimano, Shimano XT i Wiennman opreme. Točkovi su 28-inčni, 2×9 Speed, sjedišta su Monte Grapa Thunder Lite. Veličina rama je L.

McLaren-ova specijalizovana limitirana edicija bicikla

Specialized Bicycle Components je po drugi put napravio zajednički projekat bicikla sa proslavljeni automobilskim brendom McLaren, nakon Venge Aero bicikla tu je sada novi S-Works McLaren Tarmac, koji će se prodavati po cijeni od  €20,000. Na modelu S-Works McLaren Tarmac korišćeni su specijalni carbon-fiber materijali iz McLaren-a koji vrše uštedu na težini od 10 procenata u odnosu na standardni S-Works Tarmac.
Ručke su AeroFly, dok je upravljač karbonski CLX40. Kombinacija boja je takođe specifična, razvijana sa ljudima iz britanske automobilske kompanije. Biće proizvedeno svega 250 jedinica ovog bicikla, a kupci će na poklon dobiti specijalne S-Works Road patike, kao i S-Works Prevailzaštitnu kacigu.

Harley-Davidson nam predstavlja LiveWire električni motocikl

Harley-Davidson nam po prvi put u svojoj bogatoj istoriji proizvodnje motocikala (koja se odnosila na Custom modele, koji su ih i proslavili) predstavlja i jedan dvotočkaš na električni pogon. Projekat LiveWire imao je modernu prezentaciju protekle nedjelje u New York-u. Ujedno, LiveWire će biti i prvi kompletno električni dvotočkaš na američkom tržištu ikada. Kompanija Harley-Davidson pokreće inicijativu postavljanja niza stanica za punjenje baterija kako bi na taj način pomogla korisnicima, kao i kompletnoj novoj tehnologiji pogona.
Harley-Davidson senior vice president Mark-Hans Richer rekao je: Project LiveWire je više kao prva električna gitara negoli prvi automobil. Litijum-jonska baterija koja ga pokreće obezbjeđuje 75 konjskih snaga, a od 0-100 km/h ubrzava ga za 4 sekunde. Ovaj motocikl posjeduje i najsavremeniju LED tehnologiju rasvjete, a između dva punjenja može da pređe razdaljinu između 100-130 milja.
Nastavak promocije odvijaće se na čuvenom američkom putu Route 66.

Rolls-Royce 450EX Yacht Concept

Mnogi ljubitelji automobila širom svijeta kroz istoriju bili su vlasnici Rolls-Royce automobila, a kako je to biti vlasnik istoimene jahte ubrzo će biti poznato, a mi vam u ovom prilogu prezentiramo koncept ovog futurističkog plovila nazvanog Rolls-Royce 450EX. Britanski premium proizvođač potrudio se i iskoristio svoja iskustva i znanja da primijeni najkvalitetnije moguće automobile na ovoj jahti, kao i da dostigne najsavremenije tehnologije poput najprestižnijih proizvođača brodova.
Ovaj koncept dugačak je 14.5 metara, ima agresivan izgled, a prednji kraj ili nos jahte asocira na Rolls-Royce-ov model automobila Phantom. Brod je unutra ultraluksuzan i elegantan, a pruža i veliki nivo komfora saputnicima. Svakako će rijetki biti oni koji će Rolls-Royce 450EX vidjeti uživo, ali ovo ostvarenje zaista zaslužuje pažnju medija širom svijeta.

Izvor: luxatic

2014 Ducati Superbike 1199 Superleggera

U godinu 2014. motociklistički premium brend Ducati ulazi snažniji za još jedan „Limited Edition“ model iz snova 1199 Superleggera. Ovu novu specijalku na dva točka sačinjava koktel materijala: titanijum, magnezijum karbon fiber i čine najbolji odnos snage i težine motocikla (200 konja, 155 kg). Ram motocikla je svakako karbon fiberski, a točkovi magnezijumski, 17-inčni, zadnji pneumatik je dimenzije 200/55 ZR17 Pirelli Diablo Supercorsa SP.
Prednja viljuška je obrnutog tipa ultra lagana Öhlins FL916, dok je pozadi prepoznatljiva jednoručna, titanijumska tipa Öhlins TTX36, podesiva u 4 položaja.  Naprijed su dva kočiona diska prečnika 330mm,  sa BremboMonobloc M50 4-klipnim kliještima, dok je pozadi disk prečnika 245mm i dvoklipna kočiona kliješta.Tu je i mnoštvo elektronskih sistema vješanja, kočenja i režima rada motora poput: Ducati Wheelie Control (DWC), Ducati Traction Control (DTC), Engine Brake Control (EBC), Ducati Data Analysis+ (DDA+) i brojni drugi.
Pogonski agregat je poznati L-twin konfiguracije, sa po 4 titanijumska ventila po cilindru, Desmodromic, hlađen tečnošću. Finalni prenos snage je preko lanca. Snažan je 200 konja pri 11,500 o/min, ima Mitsubishi elektronski sistem ubrizgavanja goriva, a mjenjač je 6-stepeni sekvencijalni.

BMW predstavlja svoj novi model S1000R za 2014.

BMW Motorrad je upravo predstavio verziju motocikla za 2014. godinu koji nosi naziv S1000R koja izgleda zapanjujuće dobro i koja je „obučena u lakšu odjeću“. Pogonski agregat razvija najvećih 160 konja pri 11,000 obrtaja u minuti i 112 Nm obrtnog momenta pri 9,250 o/min, što je značajno više obrtnog momenta pri manjem broju obrtaja u odnosu na prethodnu verziju.
Razvijen je i novi Race ABS kočioni sistem, tu je ASC (Automatic Stability Control) sistem stabilnosti, Dynamic suspensions sistem reguliše i podešava vješanje u više nivoa u zavisnosti od želje vozača i vremenskih uslova na putu. Postoje dva režima rada „Road“ i „Rain“dok se opciono nude i nivoi Dynamic Pro, Dynamic i Pro Mode.
Motocikl je težak 207 kg i ima potpuno aluminijski rezervoar. Stilski gledano ovo je jedan od najljepših i najatraktivnijih motocikala koji se danas nude na tržištu, a kada je riječ o BMW Motorrad odjeljnju vjerovatno je jedan od najljepših ikada. Da bi ova ekskluziva na dva točka bila potpuna proizvođač je primijenio najnoviju verziju Akrapovič izduvnog sistema.

 

Caterham predstavlja tri nova motocikla

Divizija Caterham motocikala upravo je startovala sa tri nova modela – Carbon E-Bike, Classic E-Bike i Brutus 750. Predstavljeni su u Milanu na International Motorcycle Exhibition (EICMA) salonu, a model Caterham Brutus 750, već je nazvan “SUV iz svijeta motocikala”, a ovo će ujedno biti i prvi dvotočkaš koji je nastao u ovoj britanskoj fabrici. Imaće automatsku transmisiju, a pneumatici su pogodni čak i za vožnju po snijegu.
Caterham Classic E-Bike je potpuno električni motocikl u retro stilu, a podsjeća na zlatne godine britanske motoindustrije. Razvija brzinu između 40-80 km/h, a potpuno zadovoljava standarde EU.
Carbon E-Bike u drugu ruku, predstavlja premium kategoriju, kompletno sa električnim pogonom, inspirisan pojedinim tehnologijama iz F1.
O ovim modelima više informacija će biti dostupno u narednom periodu.

Caterham Brutus 750

 

Classic E-Bike

Caterham Carbon E-Bike

Custom-Wolf i Thunderbike u čast Porsche-u

Njemački proizvođači bicikala Custom Wolf i Thunderbike, odlučili su da naprave remek djelo koje će podsjećati na legendarnog njemačkog proizvođača automobila Porsche. Agregat vodi porijeklo iz S&S Cycles, 1.851cc, a mjenjač je 5-stepeni iz Harley Davidson Softail-a.
Custom Wolf je poradio na fantastičnom dizajnu izduvnog sistema, razervoaru za gorivo i blatobranima, dok je Thunderbike bio zadužen za moćne 18-inčne crne točkove. Kočioni klipovi adaptirani su sa modela Kawasaki ZX10R.
Marcus Pfeil preuzeo je kao zadatak slikarski rad koji uključuje ljude koji predstavljaju ikone Porsche-a kroz njihovu istoriju.

Alfa Romeo predstavlja bicikl inspirisan modelom 4C

Alfa Romeo 4C nedavno je krenula sa prodajom na evropskom, a do kraja godine naćiće se i na tržištu sjeverno-američkog kontinenta. Ovog puta predstavljaju nam 4C IFD bicikl inspirisan ovim malim sportskim automobilim. Skraćenica „IFD“ znači „Innovative Frame Design“, a baš poput materijala koji su dijelom na ovom automobilu, ram bicikla izrašen je od carbon-fibera.
Novi 4C IFD bicikl koštaće između €3,500 i €9,000, a u prodaju će krenuti u decembru ove godine u Evropi, Aziji i Americi. Ovaj projekat dizajnersko je djelo odjeljenja Alfa Romeo Style Centre i Compagnia Ducale.

Ducati 899 Panigale predstavljen u Frankfurtu

Ducati je po prvi put na ovogodišnjem Frankfurt Auto Show predstavio svoj model 899 Panigale, mlađeg brata modela 1199 Panigale koji bi mogao da predstavlja bolju osnovu za Superbike kategoriju i koji je znatno jeftiniji od svog većeg brata. Uz to dolazi sa nekoliko sitnih razlika.
Pogonski agregat je manje snažan, a riječ je o dvocilindričnom Superquadro motoru, sa 148 konjskih snaga. Koioni diskovi su manjeg prečnika, 100 mm x 57.2 mm u odnosu na 1199 Panigale čije su dimenzije 112 mm x 60.8 mm. Primijenjena je i vrhunska elektronika, ABS kičioni sistem, elektronska kontrola dodavanja gasa, zatim Ducati Tranction Control, Engine Brake Control i Ducati Quick Shift.
Cijena je još uvijek nepoznata, ali jedno je sigurno, a to je da izgleda fantastično.